به گزارش خبرنگار مهر، سید علی مختاری بعد از ظهر یکشنبه در جریان بازدید از روند اجرایی عملیات احیا اراضی دشت زنگنه پلدشت با بیان این مطلب افزود:زهکشی های عمقی دشت زنگنه در سه بخش 2 و 3 و 4 و به انضمام سه واحد ساختمان ایستگاه پمپاژ و ساختمان بهره برداران با پیشرفت فیزیکی 85 درصد در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی پروژه زهکشهای عمقی دشت زنگنه از سال 82 آغاز شده و هم اکنون اجرای بخش 2 و 3 به وسعت 2 هزار و 200 هکتار و احداث ایستگاههای پمپاژ یک و 2 به اتمام رسیده است اظهارداشت: عملیات اجرایی بخش 4 پروژه به وسعت یک هزار و 550 هکتار و احداث ایستگاه پمپاژ شماره 3 در حال انجام است.
مختاری، جلوگیری از وقوع سیل، به زیر کشت بردن اراضی جدید، زودتر گرم شدن خاک در فصل بهار، شروع زودتر عملیات کشاورزی، کیفیت و کمیت بهتر محصولات، شستشوی املاح اضافی و بهتر شدن وضعیت اکولوژی منطقه، کنترل وجلوگیری از ماندابی شدن آبهای سطحی، توسعه روستایی و امنیت غذایی را از فواید اجرای طرحهای زهکشی عنوان کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: کل اعتبار برآورده شده جهت اجرای این پروژه 100 میلیارد ريال است و با اجرای این پروژه زمینه اشتغال 630 نفر فراهم و باعث رونق کشاورزی و دامداری منطقه شده است.
وی اضافه کرد: جمع آوری و خارج کردن املاح اضافی، جمع آوری آبهای سطحی ناشی از روان آب، ایجاد تهویه مناسب در محیط خاک ریشه، بهبود کارایی ماشین آلات کشاورزی و استحکام بخشیدن به ساختمان خاک از اهداف اجرای این طرح است.
دشت زنگنه با وسعت 8 هزار و 880 هكتار در حاشیه شمال غربی ایران در نوار مرزی ایران، تركیه و جمهوری خود مختار نخجوان و در شمال غرب پلدشت در استان آذر بایجان غربی قرار دارد.
نظر شما